Corona update

14 maart 2020

Beste leden (junioren & senioren)
 
In deze mail lezen jullie belangrijke informatie m.b.t. tennisactiviteiten in relatie tot de aangekondigde maatregelen i.v.m. het coronavirus.
 
Donderdagmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen in het belang van de volksgezondheid en om de verdere impact van het corona-virus zoveel mogelijk te beperken. Deze maatregelen gelden voor heel Nederland en hebben ook invloed op onze clubkampioenschappen, dinsdagavondcompetitie en de KIA Tenniskids competitie. Ook informeren we je over de trainingen en vrij-tennis.

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Dit betekent voor ons dat de KNLTB ons oproept om alle tennisevenementen af te gelasten. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart in heel Nederland.
 
Dinsdagavondcompetitie:
Er is nog één speelavond a.s. dinsdag. Deze kun je in onderling overleg wel spelen. Spreek dus met je medespeler en tegenstanders af of je speelt of niet. De speeltijden blijven hetzelfde. De kantine is gesloten.
 
Clubkampioenschappen:
De clubkampioenschappen zijn afgelast en worden niet verplaatst naar een ander moment.

Kia Tenniskids competitie
De maatregelen houden concreet in dat de eerste speeldag van de Rode en Oranje competitie op 29 maart niet doorgaat. Voor verenigingen die op 22 maart starten met de Rode en Oranje competitie geldt dat er zowel op 22 als 29 maart niet gespeeld wordt. Het inhalen van deze speeldag(en) is mogelijk op de officiële inhaaldagen van 26 april, 3 mei, 21 mei of 14 juni. Ook is het mogelijk om in overleg met de teams te spelen op een woensdag- of vrijdagmiddag. Vooralsnog gaat de start van de Groene competitie op 5 april wel door. Het is nog te vroeg om te kunnen communiceren hoe er omgegaan wordt met de inhaaldagen.

Trainingen
Trainingen gaan wel door. We volgen samen met trainer Sport Events het advies van de KNLTB dat zegt: maximaal 4 spelers per baan en 1 trainer. 8 spelers op 2 banen met 1 tennisleraar kan ook.
 
Vrij tennissen
Ook vrij tennissen (waaronder 55+) op de vereniging kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden. Neem hierin je eigen verantwoordelijkheid. De kantine is tot nader bericht voor alle tennisactiviteiten gesloten. 

Voor de meest actuele situatie:
Kun je kijken op de speciale pagina van de KNLTB.
Voor vragen verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen. Of neem contact op met het bestuur.
 
Vriendelijke groet,
Sebastiaan Remmen
secretaris TeVeR

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0485-371241 (tennispark) | 0653575314 (secretariaat)

Tennisvereniging TeVeR

Kerkveld 6
5447AV Rijkevoort